- Kültür Tatili
- Hatay Havalimanı
- Kültürel Geziler
- Rüzgar sörfü
- Gastronomi Turu
- Kebap çeşitleri
- Künefe
- Humus
Hatay'da Ne Yapılır?
Hatay'da Görülecek Yerler
Göçmen kuşların göç durağı olan Belen Geçidi Tabiat Parkı sizleri bekliyor.
Hatay’a geldiğinizde yüzmek, sörf ya da dalış yapmak isterseniz Samandağ Sahili sizleri bekliyor.
Tarihi binası ve camdan eserleriyle göz dolduran Cam Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz.
Kültür Hazinesi Bir Şehir
Anadolu’nun her türlü kültür ve inanç çeşitliliğini kucaklayan şehri Hatay hem tarihi dokusuyla hem de eşsiz mutfağıyla ziyaretçilerini hayran bırakıyor.
‘Medeniyetler Şehri’ olarak anılan Hatay, UNESCO tarafından Barış Kenti ünvanı verilmiştir.
Küllerinden Doğdu
Musevilik, Müslümanlık ve Hristiyanlık dinlerine mensup halkın topraklarında iç içe yaşadığı bu kent, dil ve din farklılığının topluluk olmaya gölge düşürmeyeceğinin en güzel ispatlarından.
Hatta öyle ki Anadolu’nun ilk camilerinden olan Habibi Neccar Camii ve ilk kiliselerinden Aziz Pierre Kilisesi de burada yer alıyor.
Hatay şehri MÖ 300’lü yıllarda, Musa Dağı’nın eteklerinde kurulmuş ve o dönem Seleukos Krallığının başkenti olmuş, Roma Döneminin en önemli şehirlerindendir.
6. yüzyılda yaşanan depremlerle neredeyse tamamı yerle bir olmuş ancak bu harabelerden yeniden doğmuştur.
Dünya’nın En Büyük Mozaiğine Evsahipliği Yapan Hatay
Bu denli tarihi bir büyüye sahip olan şehir haliyle müze ve antik yapı bakımından oldukça zengin.
Tarihten günümüze ulaşmış olan 1050 metrekare büyüklüğündeki, dünyanın en büyük mozaiği Hatay’da müze niteliğindeki otellerden birinde sergilenmekte.
Hatay’da Gezilecek Tarihi Yerler
Hatay’da görülmesi gereken tarihi yerlerin başında Aziz Pierre Kilisesi geliyor. Bu kilise Habibi Naccar Dağı eteklerinde bulunan bir mağaraya oyulmuştur. Birçok kaynağa göre dünyadaki ilk kilisedir.
Eğer bu görkemli kiliseyi gezeceğiniz gün takvimler 29 Haziran’ı gösteriyorsa Vatikanlı temsilcilerin düzenlediği ve dünyanın birçok yerinden insanın katıldığı ayine tanıklık edebilirsiniz.
Sanat Eserleriyle Dolu Bir Tünel
İlklerden devam edecek olursak dünyada insan eliyle yapılmış en uzun tünel olan Titus Tüneli Hatay’ın gözde gezi noktalarından. 6 metre genişliğindeki ve 830 metre uzunluğundaki tünel Roma Krallığı’nın başkentini Değirmendere Çayı’ndan gelecek olan sellerden korumak amacıyla yapılmıştır.
Titus Tüneli’nin 100 metre ilerisinde yer alan ve içerisinde 93 mezar yatağı bulunan Beşikli Mağara görenleri büyülüyor. İnce işçiliğin en güzel örneklerinden olan el oyması taş mezarlar birer sanat eseri niteliğinde.
Müze Kent
Çarşılarıyla ünlü kültür yuvası Hatay’ın elbette ki müzeleri de bir o kadar zengin. Özellikle mozaiklerin, fosillerin ve yüzlerce yıllık sanat eserlerinin ön plana çıktığı Hatay Arkeoloji Müzesi’nde gezmek zamanda yolculuk yapmak gibi.
Birbirinden kıymetli arkeolojik bulguların sergilendiği bu müzede şüphesiz en ilgi gören eser Hitit Kralı 2. Şuppiluliuma’nın 3000 yaşındaki ürpertici heykeli.
Hatay Gezinizi Yaz Tatiline Çevirmek Mümkün
Hatay’da birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Türkiye’nin en uzun kumsalı olan Çevlik Plajı, Samandağ’da yer alan 14 km uzunluğundaki bu plaj Akdeniz’in en güzel kıyılarından biri.
Eğer rüzgar sörflüyle ilgiliyseniz Hatay’da bu spor için en uygun lodos rüzgarlarının estiği Samandağ sahilini tercih edebilirsiniz.
Ulaşımı oldukça kolay olan Burnaz plajı ve Arsuz plajı ise Hatay’ın diğer meşhur kumsallarından. Akdeniz ikliminin hakim olduğu Hatay’ı gezmek her mevsim keyifli.
Hatay Otelleri
Bu güzel şehirde bütçenize uygun otel ve pansiyon seçenekleri ile dilediğiniz bölgede konaklama yapabileceksiniz. Hatay otellerini inceleyip yerinizi ayırtmak için hemen tıklayınız.