- Yaz Tatili
- İzmir Adnan Menderes Havalimanı
- Deniz Keyfi
- Kültürel Geziler
- Deniz Mahsulleri
Didim'de Ne Yapılır?
Didim'de Görülmesi Gerekenler
Yemyeşil yürüyüş rotalarının masmavi denizle buluştuğu mükemmel bir yer olan Manastır Koyu’nu mutlaka görmelisiniz.
Doğa yürüyüşünden kuş gözlemciliğine pek çok aktiviteyi bulabileceğiniz benzersiz bir doğal alan.
Denize dökülen küçük bir tatlı su kaynağı olan Patlak Yavan’da doğl havuz keyfi yaşayın.
Ege’nin en büyük gölü olan Bafa Gölü’ne ev sahipliği yapan bu büyüleyici tabiat parkında unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.
Çam ormanlarının ve muhteşem bir denizin iç içe olduğu bu tabiat parkında keyifli bir kamp tatili sizleri bekliyor.
Rüzgar sörfü ve yelkenli sporların adresi olan Akbük Plajı’nda eğlencenin tadını çıkarın.
Didim’in en meşhur plajı olan upuzun Altınkum Plajı’nda deniz keyfi sizleri bekliyor.
Didim’in En Güzel Denizleri
“Denizi akvaryum gibi” tanımlamasına en uygun olan ilçelerden biri Didim’dir. Bunun yanı sıra uzun plajları ve bol oksijenli havasıyla ünlü olan Didim’de yapabileceğiniz birbirinden eğlenceli aktivite seçenekleri de var.
İster hareketli bir tatil geçirmek ister dinlenip yeni yerler keşfetmek isteyenler için Didim en iyi adreslerden biridir.
Manastır koyu ise Didim’in en güzel koylarından biridir. Suya girdikten birkaç adım sonrasında bembeyaz kumlar başlıyor. Sahilde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, dilerseniz de yemek yiyip bir şeyler içebileceğiniz bir kafe bulunuyor.
Cennet Koy ise adı üstünde cenneti andıran bir sahil. Bu koy da merkeze yakın konumda ve Altınkum kadar olmasa da burası da oldukça kalabalık olabiliyor.
Merkeze oldukça yakın mesafede bulunan Altınkum plajı adını sarı ve parlak kumlardan alıyor ve denizi oldukça sığdır. Yalnız bir dezavantajı var; yazın en yoğun yaşandığı aylarda bu plaj oldukça kalabalık oluyor. Bu yüzden yerinizi erken ayırmakta fayda vardır.
Altınkum Plajı’nın merkeze yakın konumu sebebiyle deniz keyfinden sonra birkaç adımda çarşıya çıkabilir, restoranlarda vakit geçirebilirsiniz.
Didim’in en bilinen sahili olan Akbük’ün suyu ise son derece sakin ve temizdir. Bembeyaz kumlarda yürümek insanı bulutların üstünde hissettirir.
Eğer Didim’de konaklama için otel yerine karavan ya da çadır tercih edecekseniz Akbük Plajı’nda ücretsiz kamp imkanınız var. Sabah çadırınızdan adımınızı attığınız gibi denizdesiniz.
İki Muhteşem Güzellik
Didim’e geldiğinizde koylar ve plajlar dışında ziyaret edebileceğiniz iki doğal güzellik; Patlak Yavan ile Saplı Ada.
Patlak Yavan; tatlı akarsuyun denize döküldüğü küçük kayalık bir havuz. Bu saklı güzellik çok bilinmiyor ve bu sebeple de oldukça sakin bir keyif noktası.
Akbük’te bulunan Saplı Ada’ya ise deniz suyu çekildiğinde deniz içerisinden yürüyerek gitmek mümkün ve oldukça büyüleyici. Bir de çakıllı yolu kullanarak ulaşabilirsiniz. İnanışa göre bu çakıllı yoldan on taş toplayanın ömrü on yıl uzuyor.
Didim’de Gezilecek Tarihi Yerler
Milet Antik Kenti’ni ve Roma İmparatoru tarafından yaptırılan 150 metre uzunluğundaki Milet Tiyatrosu’nu da görmenizi tavsiye ederiz. Bu antik kentin içinde yer alan Milet Müzesini de gezebilirsiniz.
Hem açık hem kapalı alanı bulunan müzede lahitler, sütun başlıkları, sikkeler, yazıtlar gibi birçok tarihsel değeri görebilirsiniz.
Milet Tiyatrosu’na 150 metre mesafede bulunan Faustina Hamamı dönemin en etkileyici yapılarından olup her yıl ortalama 5 milyon turist karşılamaktadır.
5500 Yıllık Bir Tarih
Beldeye ilk yerleşim MÖ 3500 yılına kadar dayandığından Didim’in bugün sunduğu etkileyici tarihi alanlar ve antik kentler oldukça fazla. Miletoslular’ın Apollon’u anmak için yaptırdıkları bu tapınağa giden 24 kilometre uzunluğundaki yola ‘Kutsal Yol’ denir ve iki tarafı aslan heykelleriyle doludur.
Bu kutsal yol büyük depremler sebebiyle toprak altında kalsa da tapınaklar ve antik kentin diğer yapıları ilk günkü gibi durmaktadır.Bu tapınağın en nadide kısmı olan, Apollon Tapınağı’nın girişinde bulunan Medusa kafasının heykeli ise Didim’in sembolü haline gelmiştir.
Apollon Tapınağı antik dünyanın en büyük üçüncü tapınağıdır.
Didim Yeme İçme ve Eğlence Rehberi
Didim’de birbirinden güzel ve yıllardır varlığını sürdüren restoranlar yer alıyor. Didim için dev bir açık büfe demek yanlış olmaz. İngiliz kahvaltısından serpme Türk kahvaltısına, çin mutfağında balık ekmekçilere kadar burada tüm seçenekleri bulacaksınız.
Plajın ve restoranların olduğu gibi barlar ve gece kulüpleri de merkezde bulunuyor. Gece hayatı denince sahil boyunda mısır, dondurma yemek de buna dahil. Eğer sabaha kadar dans etmeyi tercih ediyorsanız Didim eğlence mekanları açısından en hareketli tatil yerlerinden biridir.
Bir tatilden beklediğiniz her şeyi Didim’de bulabilirsiniz.
Didim Nerededir? Nasıl Gidilir?
Didim’e gitmek için bağlı olduğu Aydın’dan minibüse binebilir veya Adnan Menderes Havalimanı’ndan servisler ile ulaşabilirsiniz.
Didim Otelleri
Didim’in hemen hemen her bölgesinde apart otel, pansiyon ve otel seçenekleriniz sınırsız diyebiliriz. Bütçenize ve tatil anlayışınıza en uygun seçeneği bulmak için hemen tıklayın.