Skip to content
Tatil Türü
Tatil Türü
  • Yaz Tatili
Nasıl Gidilir
Nasıl Gidilir
  • Adana Şakir Paşa Havalimanı
Ne Yapılır
Ne Yapılır
  • Deniz Keyfi
  • Kültürel Geziler
Ne Yenir
Ne Yenir
  • Deniz Mahsulleri

Tarsus'ta Ne Yapılır?

Tarsus'ta Görülmesi Gerekenler Tarsus'ta Görülmesi Gerekenler

tarsus-yedi-uyurlar-magarasi
Yedi Uyurlar Mağarası

Efsanesiyle ünlü Yedi Uyurlar Mağarası Tarsus’un en turistik noktalarından biridir.

tarsus-selalesi
Tarsus Şelalesi

Bir doğa harikası olan bu şelale Tarsus’ta görmeniz gereken doğal güzelliklerin başında geliyor.

tarsus-sahmeran-hamami
Şahmeran Hamamı

İlçenin önemli yapılarından olan Şahmeran Hamamı’nın etkileyici mimarisini görmelisiniz.

tarsus-danyal-peygamberin-mezari-ve-makam-camijpeg
Danyal Peygamberin Mezarı ve Makam Cami

Ülkemizin en önemli kutsal ve tarihi mekanlarından biri olan bu mezarı ve cami Tarsus’a gelen herkesin büyük ilgisini görüyor.

tarsus-kleopatra-kapisi
Kleopatra Kapısı

Kleopatra’nın sevgilisiyle buluşmak için kullandıkları rivayet edilen tarihi kapıların kalıntıları ilçenin sembol yapıları arasında yer alıyor.

tarsus-ulu-cami
Ulu Cami

1579 yılında inşa edilen cami, mimarisi ve atmosferiyle ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

tarsus-aziz-paul-kuyusu
Aziz Paul Kuyusu

Aziz Paul’un yaşadığı düşünülen evin avlusunda bulunan 38 metre derinliğindeki kuyu, hristiyan gezginler için büyük önem taşıyor.

tarsus-st-paul-kilisesi
St. Paul Kilisesi

Hristiyanlığın yayılmasındaki en önemli kişi olarak görülen Aziz Paul’un Tarsus’ta, bu binada doğduğuna inanılmaktadır.

tarsus-nusret-mayin-gemisi-kultur-parki
Nusret Mayın Gemisi Kültür Parkı

Türk tarihi açısından büyük zaferlere imza atmış olan bu gemi Tarsus’a getirilerek bir müzeye dönüştürülmüştür.

tarsus-donuktas-roma-tapinagi
Donuktaş Roma Tapınağı

MS 2. yüzyılda inşasına başlanan ancak tamamlanamayan bu yapı sır dolu gizemiyle ve bölgenin en büyük mabedi olmasıyla dikkatleri çekiyor.

Tarsus'un Tarihi Zenginlikleri

Zengin bir kültürel geçmişe sahip olan Tarsus, Anadolu’nun önemli dini merkezleri arasında yer almaktaydı. Birbirinden önemli medeniyete ev sahipliği yapmış, tarih boyunca yerleşimin hiç yok olmadığı, kesintisiz olarak sürdüğü yegane yerlerden biridir.

O kadar ki, çevresinde yapılan kazı ve arkeoloji çalışmaları ile bu bölgenin geçmişinin neolitik çağa kadar dayandığını gösteriyor.

Hz. İsa’nın havarilerinden olan St. Paul’un doğduğu yer olarak kabul edildiği için hristiyan alemi açısından da kutsal olarak kabul edilmektedir.

Mersin’in en gelişmiş ve en kalabalık ilçesi olan Tarsus, bulundurduğu önemli kutsal mekanlar sayesinde özellikle inanç turizminde oldukça öne çıkmıştır. Bunların başında St. Paul Kilisesi ve Yedi Uyurlar’a ait olduğu düşünülen Eshab-ı Keyf Mağarası yer alıyor.

otelz.com Hemen rezervasyon yap! Otelleri Göster

Tarsus’ta Gezilecek Yerler

Tarsus Şelalesi ilçenin en meşhur doğal güzelliklerinden biridir. Her ne kadar doğal güzellik olarak anılsa da aslında bu şelale insan eliyle yapılmıştır.

MS 500 yılında Bizans İmparatoru Justinianus tarafından, şehri selden koruması amacıyla dere yatağının yerinin değişmesi sonucu oluşmuştur. Kayaların arasından akan şelalenin debisinin en yüksek olduğu dönem zirvedeki karların erimeye başladığı dönemlerdir.

Ashab-ı Kehf Mağarası Yedi Uyurlar efsanesi ile bilinen ve hem hristiyanlar hem de müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen bir mağaradır. Tarsus merkezine 12 kilometre mesafedeki Dedeler köyünde yer alan mağarayı ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Günümüze dek en iyi korunmuş yapılardan biri olan Kleopatra Kapısı Tarsus’un girişinde yer alan, en eski yapılardan biridir. Bizans Döneminde kentin çevresine inşa edilen üç kapıdan biri olan bu yapı Deniz Kapısı olarak da bilinmektedir. Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde adı geçmektedir.

Hristiyanlar, Müslümanlar tarafından peygamber olarak kabul edilen Danyal Peygamber’in Mezarı ve Makam Camii ise Türkiye’nin tek peygamber kabridir.

 

Tarsus’ta Deniz Keyfi

Tarsus’ta denize girilecek yerlerin başında Tarsus Plajı gelmektedir. Bu plaj aynı zamanda bölgenin insan yoğunluğu bakımından en sakin plajıdır. Denizin dalgalı ve yolların ise bir miktar zorlayıcı olması sebebiyle insanlar bu sahili daha az tercih etmektedir.

Ancak siz bunu bir fırsata çevirebilirsiniz. Beyaz bir kumsalda kalabalıklardan uzak bir deniz keyfi için bu plajı tercih edebilirsiniz. Çevresinde de çok sayıda işletme ve restoran yer alıyor.

Caretta carettaların yumurtlama adresi olan, bu nedenle de oldukça bakir olduğunu anladığımız Adanalıoğlu Plajı ise Tarsus’un bir diğer meşhur plajlarındandır. Kalabalıklaşan günlere göre su zaman zaman bulanıklaşsa da genelde denizinin tertemiz olmasıyla bilinir.

 

Tarsus Nerededir? Nasıl Gidilir?

Konumu sebebiyle birçok ulaşım yolu ile ulaşılabilen Tarsus’a en yakın havalimanı Adana’da bulunuyor. Mersin merkezine 26 kilometre mesafede bulunan Tarsus’a birçok otobüs şirketinin seferi bulunmaktadır.

Tarsus Otelleri

Tarsus tatilinizi geçirmek için pansiyonlardan otellere pek çok seçeneğini kolaylıkla bulabilirsiniz. Birbirinden güzel otelleri ve pansiyonları incelemek, fırsatlardan haberdar olmak için hemen tıklayın.

otelz.com Hemen rezervasyon yap! Otelleri Göster