Skip to content
Tatil Türü
Tatil Türü
  • Doğa Tatili
Nasıl Gidilir
Nasıl Gidilir
  • Adana Şakirpaşa Havalimanı
Ne Yapılır
Ne Yapılır
  • Tırmanış
  • Doğa Gezisi
  • Kültürel Geziler

Cennet ve Cehennem Mağaraları

Bir yeraltı akarsuyunun sebep olduğu erozyonun tavanları çökertmesiyle 135 metre derinliğinde çukurlar meydana gelmiştir. Bu talihsiz olay yeryüzüne muhteşem bir eser bırakmıştır.

Cennet ve Cehennem adı verilen bu iki mağara bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze kategorisine alınmıştır.

otelz.com Hemen rezervasyon yap! Otelleri Göster

İçerisi Gizli Bir Hazine

Cennet obruğunun elips şeklinde ve 250 metre uzunluğunda bir ağzı bulunur. Tabanında 200 metre uzunluğunda bir mağara bulunuyor. Mağaranın girişinde Meryem Ana Kilisesi var.

Kilisenin girişindeki kitabede Paulus adında bir dindar kişi tarafından 5. yüzyılda Meryem Ana’ya ithafen yaptırıldığı yazmakta. Kubbeli bir tavana sahip olan kilisenin duvarlarındaki fresklerde İsa ve havarileri resmedilmiştir.

Obrukta bulunan 425 basamaktan 300.’sü bu kiliseye denk gelir. Merdivenin bitiminde Helenistik Döneme ait Zeus Tapınağı bulunuyor. Hristiyanlık Döneminde ibadethane olarak kullanılan bu tapınağın duvarlarında Helenistik ve Roma Dönemlerinde çalışan 130 din adamının adları yazıyor.

Mitolojiden Bir Efsane: Cennet Cehennem Mağaraları

Buraya ulaştığınızda yeraltı suyunun sesini duyacaksınız. Duyduğunuz bu sular Akdeniz’e karışıyor. Cehennem Obruğu Cennet Obruğunun 75 metre ilerisinde bulunuyor.

128 metre derinliği olan çukura girmek oldukça tehlikeli ve hatta mümkün değil. Ancak adrenalin severler deneyimli ekip ve ekipmanlarda iniş yapıyor.

Bu etkileyici görüntüyü izlemek için mağaranın üstünde bir seyir terası bulunuyor. Yunan mitolojisindeki efsaneye göre Zeus yüz başlı ejderha Typhon’u burada yener ve Etna Yanardağı’na hapsetmeden önce burada esir alır.

Cehennem obruğunun altında da Cennet obruğuna doğru akan mistik bir su vardır.

3. Jeolojik Döneme Ait Bir Mağara: Astım Mağarası

Bu büyüleyici oluşumların 600 metre kadar kuzeyine bulunan bir başka doğa harikası daha bulunuyor. Dev sarkıt ve dikitlere sahip galerileri ve 15 metre derinliğindeki Astım Mağarası. Döner şekildeki demir merdivenlerle inilen bu mağara tam bir doğal hazine.

Halk arasında Dilek Mağarası olarak da bilinen bu mağaranın çevresindeki ağaçlar ve çalılar insanların dileklerinin gerçekleşmesi için bağladıkları bez parçalarıyla dolu.

Oluşumu 3. jeolojik döneme kadar dayanan loş mağaranın sıcaklığı her mevsim 15 derece. %95 oranında nemli olan mağaranın astım gibi solunum yolları hastalıklarına şifa olduğu biliniyor. Tansiyon ve kalp hastaları için çok uygun değil.

Ortalama 20 dakika gibi bir sürede bu mağarayı gezip, birbirinden etkileyici güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Cennet Cehennem Mağaraları Nerededir? Nasıl Gidilir?

Mersin’in Silifke ilçesine 22 km mesafede bulunana Cennet ve Cehennem Mağaraları (obrukları)’na Silifke-Mersin karayolunun 20. kilometresinden kuzey yoluna sapılarak gidilir.

Bu 2 kilometrelik engebeli dağ yolunda birçok köy kahvaltıcısı, gözlemeci ve salaş restoran bulabilirsiniz.

otelz.com Hemen rezervasyon yap! Otelleri Göster