- Yaz Tatili
- Dalaman Havalimanı
- Deniz Keyfi
- Azmak Turu
- Çadır Kampı
- Su Sporları
- Deniz Mahsülleri
Akyaka'da Ne Yapılır?
Akyaka'da Görülmesi Gerekenler
Akyaka sokaklarında gezerken özgün mimariye sahip birbirinden güzel evlere bayılacaksınız.
Tekne turlarının vazgeçilmezi olan Kleopatra Plajı’nda Kleopatra ve sevgilisinin yüzdüğü rivayet edilir.
Akyaka’nın en meşhur yeri olan Azmak, soğuk suyu ve muhteşem sazlıklarıyla görenleri büyülüyor.
Akbük Plajı cam gibi pırıl pırıl bir suya sahip, sırtını ormanlara yaslamış efsanevi bir koy.
En güzel plaj ve koylara yürüme mesafesinde bulunan orman kampı, çadır tatili sevenler için mükemmel adres.
100 yaşına yakın yüzlerce okaliptus ağacıyla çevrili Aşıklar Yolu sizi bambaşka bir yolculuğa çıkaracak.
Özel bir işletmeye ait olan Çınar Plajı, serin suyu ve orman manzarasını sevenlerin hayran kalacağı bir doğa harikası.
El değmemiş Doğal Güzellikler
Sakin şehir anlamına gelen Cittaslow ünvanına 2011 yılından beri sahip olan bu nadide mahalle, sakin koyları ve orman kampındaki koca ağaçlarıyla ruhunu dinlendirmek isteyen herkesi bekliyor.
Akyaka’nın en meşhur güzelliğinden başlayacak olursak bu şüphesiz Azmak Nehri olur. Eğer cesaretiniz varsa bu nehre girdiğinizde kendinizi buzdan bir havuzda yüzüyor gibi hissedeceksiniz. İçinde olmasanız da Azmak Nehri’nin kıyısında bulunan restoranlarda yemek yemek bile büyük keyif veriyor.
Eğer soğukla aranız yoksa ancak boydan boydan uzanan bu cam gibi suda, sazlıkların arasında gezinen kazlara özeniyorsanız sizler için de bir fırsat var; tekne yolculuğu. Ortalama on kişilik gezilerle düzenlenen bu eşsiz yolculuğu hafızanızdan silemeyeceksiniz. İşin içine biraz da aksiyon katayım derseniz kano kiralamanız mümkün.
Yürüyerek Gezilebilen Koylar
Akyaka’nın en sevilen plajları Akyaka Halk Plajı ile Albay Koyu’dur. Albay Koyu kamp alanından merdivenle inilen, çok kişinin bir arada olamayacağı kadar dar bir doğal iskele aslında.
Azmak Nehri’ne girmeye cesaret edemediyseniz ne yazık ki o sizin yakanızı bırakmayacak. Suyun içindeyken her kulaçta Azmak’ın buz gibi suyu bacaklarınıza dolanıp geçecek. Suyun içindeki iki nokta arasında 10 derecelik ısı farklı deniz keyfinize eğlence katıyor.
Akyaka’da yirmi dakikalık bir yürüyüşte dört farklı yüzme noktasından geçebilirsiniz. Bu sahillerin bazıları karabataktan yaban kazına yüzlerce kuş cinsine ev sahipliği de yapıyor.
Akyaka Otelleri
Akyaka konaklama imkanı olarak çok sayıda seçenek sunmaktadır ama en popüleri şüphesiz pansiyonlardır. Eğer kamp seviyorsanız mis gibi çam kokuları ve serinliği altında Akyaka Kamp Alanı’na ulaşımınız yine yürüme mesafesinde. Bu alanda duş ve tuvalet imkanları sunulmuş.
Akyaka’nın kampçılar için en güzel yanlarından biri bakkallarda satılan tek veya dilimli meyvelerdir. Pahalı restoran ve otel yemekleri dışında bir şey bulamama derdiniz olmayacak çünkü konserve yiyeceklerden sandviçlere kadar birçok aperitif bulmak mümkün.
Mavi yengeçten kalamar dolmaya, balık çorbasından ekmek arası kalamara deniz canlısının en leziz hallerini de deneme fırsatınız var.
Gökova Körfezi’nin bakir koyları arasında yer alan Akyaka’da araba geçişi neredeyse hiç yoktur. Yani şehirde gezerken rahat rahat yürüyebilir güzelliklerin tadını çıkartabilirsiniz.
Akyaka Aktiviteleri
Akyaka’nın en önemli tarihi gezi yeri 4. yüzyıla ait iyon düzenindeki Azmak Kaya Mezarları’dır. Kayalara el işçiliği ile oyulmuş bu mezarlar gün boyu ziyaret mümkün.
Akyaka’yı bu kadar bilinir kılan özelliklerinden biri sığ suları sebebiyle mükemmel bir rüzgar sörfü merkezi olmasıdır. Ayrıca geceleri ünlü isimlerin sahne aldığı butik canlı müzik mekanları inanılmaz sıcak bir atmosfer sağlıyor.
Akyaka Ulaşım Rehberi
Muğla otogardan kalkan servislere veya Akyaka minibüsü ile ortalama yarım saatte Akyaka’ya varabilirsiniz.