Skip to content
Tatil Türü
Tatil Türü
  • Kültür Tatili
Nasıl Gidilir
Nasıl Gidilir
  • Adana Havalimanı
Ne Yapılır
Ne Yapılır
  • Kültürel Geziler
  • Gastronomi Turu
Ne Yenir
Ne Yenir
  • Adana Kebap
  • Bici Bici
  • Ciğer
  • Kaymaklı Kadayıf

Adana’da Ne Yapılır?

Adana’da Görülmesi Gerekenler Adana’da Görülmesi Gerekenler

adana-dinozor-parki
Dinozor Parkı

Yemyeşil bir alanda bulunan onlarca dinozor figürünün bulunduğu bu park sadece çocukların değil yetişkinlerin de eğlence adresidir.

adana-merkez-park
Merkez Park

Türkiye’nin en büyük parklarından olan Merkez Park yemyeşil alanları, paten pisti, seyir terası ve kafeleriyle muhteşem bir gün sunuyor.

adana-yumurtalik-plaji
Yumurtalık Plajı

Adana’nın mavi bayraklı bir plajı olan Yumurtalık Plajı masmavi sularıyla sizleri bekliyor.

adana-misis-mozaik-muzesi
Misis Mozaik Müzesi

Türkiye’nin en önemli müzelerinden olan Misis Mozaik Müzesi’ni mutlaka gezmelisiniz.

adana-ataturk-evi-muzesi
Adana Atatürk Evi Müzesi

Atatürk’ün kişisel eşyalarının sergilendiği müzede Atatürk’ün Adana’ya geldiğinde kaldığı odayı da görebilirsiniz.

adana-sinema-muzesi
Adana Sinema Müzesi

Türk sinemasının unutulmaz eserlerinin afişlerini ve oyuncularının balmumu heykellerini görebileceğiniz müzeye hayran kalacaksınız.

adana-saat-kulesi
Saat Kulesi

1881 yılında inşa edilen Saat Kulesi Adana’nın sembol yapılarındandır.

adana-tas-kopru
Taş Köprü

Seyhan Nehri üzerinde bulunan Taş Köprü 1700 yıldır hizmet veren önemli bir eserdir.

adana-sabanci-merkez-camii
Sabancı Merkez Cami

1600 yılında inşa edilen Sabancı Merkez Camii Adana’nın en ünlü camilerinden biridir.

Akdeniz’in Tarihi Kenti

Adana filmlere, romanlara, oyunlara konu olmuş, zengin kültürüyle herkesi büyüleyen eşsiz bir şehirdir. Akdeniz Bölgesi’nin ticaret açısından da en önemli kentlerinden biri olan bu şehir, Seyhan Nehri ile tanınan, tüm ulaşım yolları ile ulaşımın oldukça kolay sağlandığı eşsiz bir yerleşim yeridir.

Turunç ağaçları ile ünlü Adana aynı zamanda hem bir gastronomi merkezi hem de Altın Koza Film Festivali ev sahibidir. Gezinizi eylül ayına denk getirirseniz film festivallerinde birbirinden güzel filmleri de izleme fırsatı bulabilirsiniz.

Bölge için ne yazık ki yılın her ayı gezilebilir demek pek doğru olmaz. Tipik Akdeniz ikliminin hakim olduğu Adana, Türkiye’nin güneşe en yakın noktasıdır diyebiliriz.

Haziran ayında başlayan bunaltıcı sıcaklar eylüle kadar devam eder. O kadar ki, şehir Türkiye’nin okulların sıcaktan tatil edildiği tek şehirdir.

Temmuz ve ağustos aylarında gelindiğinde ise gündüzleri sokaklar neredeyse boştur. Genelde işletmelerin bile kapalı olduğu şehirde halk alışverişini ve buluşmalarını akşamları yapar.

Eğer Adana’yı gezmek için tatil planlıyorsanız yazdan önce veya hemen sonrasını tercih etmenizi öneririz.

otelz.com Hemen rezervasyon yap! Otelleri Göster

Kültür ve Sanat Kenti

Bu eşsiz şehir oldukça hareketli ve kültürel aktiviteleri seven bir kenttir. Ünlü yazar Orhan Kemal’in, Muzaffer İzgü’nün ve Kıvanç Tatlıtuğ’un memleketi olan Adana ve Çukurova birçok romana, filme ve tiyatro oyununa da konu olmuştur.

Tatilinizi festivallerden birine denk getirmek isterseniz nisan ayında turunç festivali, eylülde uluslararası film festivali, aralıkta ise kebap ve rakı festivaline katılabilirsiniz.

Adana’da Gezilecek Yerler

Tarih boyunca Adana’ya yerleşen Ermeniler, Araplar, Yörükler’in oluşturduğu kültür mozaiği bugünlere dek izlerini taşımıştır. Homeros’un İlyada’sında da aynı ismiyle yer alan kentin isminin Uranus’un oğlu Adanus’ten geldiği düşünülmektedir.

Adana’nın nesi meşhurdur derseniz akla ilk olarak Roma İmparatorlarından Hadrianus tarafından yaptırılan Taşköprü gelir. Bu köprü dünya üzerinde hala kullanımda olan en eski köprülerdendir. Seyhan Nehri’nin üstünde yer alan trafiğe kapalı Taşköprü, Adana’nın en büyük iki ilçesi olan Seyhan’ı ve Yüreğir’i birbirine bağlıyor.

Türkiye’nin En Güzel Müzeleri

Şehir merkezindeki müzelerin tamamını görmek isterseniz iki günü yalnızca bunun için ayırmanız gerekir. Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Misis Mozaik Müzesi, Sinema Müzesi en ünlü müzeler arasında yer alıyor.

Bebekli Kilise, Ulu Camii ve Küçük Saat ise Adana’nın sembolleri haline gelmiş tarihi yapılardır.

Adana’da Ne Yenir?

Adana’nın kültür ve sanat yönünden bahsettik. Peki yediğimiz içtiğimiz ne olacak? Hepimiz kendi şehirlerimizde muhakkak adana dürüm veya kebabı yemişizdir. Kendi adının verildiği meşhur adana kebabıyla güne başlayabilirsiniz.

Adana’da kahvaltı salonları bildiğimizin biraz dışında. Kahvaltılarda ciğer kebabının da tercih edildiği şehirde kebapçılar sokağı ve ciğerciler sokağı olarak bilinen sokaklar da bulunuyor. Tatlı olarak ise bici bici ve kaymaklı kadayıf Adana’nın meşhur lezzetleridendir.

Adana Otelleri

Adana’da bulunan birbirinden güzel otelleri sizler için bir araya getirdik. İncelemek için hemen tıklayınız.

otelz.com Hemen rezervasyon yap! Otelleri Göster