- Kültür Tatili
- Adnan Menderes Havalimanı
- Kültürel Geziler
- Doğa Yürüyüşü
- Güveç
- Yahni
- Ödemiş köftesi
Türkiye’nin En Ünlü Köylerinden Biri Birgi Köyü
MÖ 3000’li yıllara dayanan bu köy İzmir’in en şirin köylerinden biridir. Hem kültür hem doğa tatilini iç içe yaşayabileceğiniz bir köy gezisi hayal ediyorsanız Birgi Köyü’nü mutlaka görmelisiniz.
Frig, Lidya, Pers, Bergama, Roma, Bizans uygarlıklarına ev sahipliği yapmış olan ve her birinden izler taşıyan köyde türbelerden konaklara, taş evlerden camilere pek çok tarihi yapıyı görme şansınız bulunuyor.
Kurtuluş Savaşı’nda sivil hareketin başladığı yer olan Birgi köyü aynı zamanda Türk tarihi için önemli bilim insanları yetiştirmiştir. İlk Müslüman doktor olan Celaleddin Hızır El Aydıni ve ilk Türk denizcilerden biri olan Umur Bey Birgi köyünde doğmuş ve büyümüştür.
Birgi Köyü bu zengin kültürü ve tarihi yapıları sebebiyle 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne de girmiştir. Bu tarihi köy film setlerine de ev sahipliği yapabilecek kadar güzel bir atmosfere sahiptir. Bu sebeple Çağan Irmak ‘unutursam fısılda’ filminin çekimleri için bu köyü seçmiştir.
Birgi Köyü’nde Gezilecek Yerler
Bu şirin köyün en etkileyici kısmı 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinden kalma ahşap ve taş evlerdir. El işi süslemeleriyle görenleri büyüleyen Çakırağa Konağı Birgi Köyü’nde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Barok tarzın izlerini de taşıyan bu etkileyici yapı görenleri kendine hayran bırakıyor.
Beylikler döneminin ilk camisi olan Ulu Cami ise Birgi Köyü’nün bir diğer önemli eseridir. Aydınoğlu Mehmet Bey Camii olarak bilinen Ulu Cami 1313 yılında inşa edilmiş, Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. En ilgi çekici kısmı ise çinilerle kaplı minaresidir.
Birgi Köyü Nerededir? Nasıl Gidilir?
İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan köye Ödemiş’ten kalkan minibüslerle kolaylıla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Birgi Köyü Otelleri ve Konaklama Seçeneği
Birgi Köyü’nde konaklayabileceğiniz birbirinden güzel otel ve pansiyon seçeneklerini incelemek için hemen tıklayın.