Skip to content
Tatil Türü
Tatil Türü
  • Doğa Tatili
Nasıl Gidilir
Nasıl Gidilir
  • Denizli Çardak Havalimanı
Ne Yapılır
Ne Yapılır
  • Yüzme
  • Kamp
  • Doğa Gezileri

Cennetten Bir Göl

Kar beyazı kumları ve masmavi suları olan Salda Gölü evlerimizi süsleyen tabloları çıkmış gibi. Bir zamanlar Türkiye’nin en temiz ve bakir göllerinden olan Salda Gölü görenleri büyülüyor.

Suyun derinliğine göre mavi tonlarını veren şey, gölün gri-beyaz karışımı renklerdeki kireçli kumlarıdır. Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü özellikle son birkaç yıldır gözde turizm merkezlerinden birine dönüşmüş ve tabii halini yavaş yavaş kaybetmiş, kumları çalınmıştır.

Lacivertten yeşile binbir renk kartelasını taşıyan suyuyla ‘Türkiye’nin Maldivler’i’ olarak anılan göl bu sebeple yıl boyunca rekor sayıda ziyaretçi alıyor.  

otelz.com Hemen rezervasyon yap! Otelleri Göster

Mars İle Aynı Yapıya Sahip

Salda’yı en özel kılan kısmı bu gölün ve kumsalın dünya üzerinde Mars ile aynı mineral ve jeoloji özelliklerini barındıran 2 yerden biri olması. Salda’da bulunduğunuz her an Mars’ta olmayı da deneyimliyorsunuz demek mümkün.

Göle girdiğinizde kireçli su sebebiyle sanki sabunlu suyla temas ediyormuşsunuz gibi bir his oluşuyor. 

44 kilometrelik bir alandan oluşan Salda 184 metre derinliği ile Türkiye’nin en derin 3. gölüdür.

Alüvyal yapıdaki bir ovada yer alması ve tektonik bir oluşum olması sebebiyle suları mineral bakımından oldukça zengin. Yüksek oranda soda ve magnezyum bulunduruyor. Kil yapısı sebebiyle cilde de iyi geldiği düşünülüyor.

Deniz seviyesinin oldukça üstünde olan göl yağmurlarla, akarsu ve yeraltı sularıyla besleniyor. Yağışların az olduğu bazı dönemlerde gölün suyu buharlaştığında içerisinde irili ufaklı adacıklar oluşuyor.

Salda Gölü’nün UNESCO Doğal Miras Alanı Listesi’ne alınması için çalışmalar başlatıldı. 

Yüzmek İsteyenlerin Dikkatine

İnsan Salda’yı görür görmez sulara atlamak istiyor ama dikkat. Salda’nın ani derinleşen ve bataklık yapısı sebebiyle dikkatli olmalısınız. Bu sebeple boğulmalara karşı gerekli önlemlerin alındığı 3 sahilden yüzmeye izin veriliyor; Yeşilova Belediyesi Halk Plajı, Salda Orman Bakanlığı Tabiat Parkı’nın plajı ve Doğanbaba Halk Plajı.

Bunların dışındaki alanlarda yüzmeye kalkarsanız balçık yapının sizi aşağıya çekme veya aniden derinleşen suyun tehlike oluşturma ihtimali var. Ne sıcak ne soğuk suyunda yüzmenin en ideal zamanı Haziran-Eylül arası. 

Lavanta Tarlaları

Salda Gölü’nün bu kadar popüler hale gelmesinin bir sebebi de yakınında bulunan diğer bir doğal güzellik olan, Isparta’nın Kuyucak köyündeki lavanta tarlalarıdır. Burdur’un oldukça yakınında bulunan bu tarlaları görmeye gelenler de mutlaka Salda Gölü’ne uğruyor. 

Salda Gölü Nerededir? Nasıl Gidilir?

Salda Gölü’nün konumu oldukça ulaşılabilir bir noktada bulunmaktadır. Akdeniz’in Göller Yöresi diye adlandırılan bölgesinde yer alan Burdur’un komşuları Muğla, Antalya ve Isparta’dır.

Yazın bu şehirlerden birini tatil rotanız olarak seçtiğinizde yol üstünde Salda Gölü’nü de görme fırsatı bulacaksınız.

Salda Gölü’ne giden herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. Tek seçenek Burdur’dan minibüs ile Yeşilova ilçesine gidip, Yeşilova’dan taksi ile ulaşım sağlamaktır.

Denizli’ye 80 km, Isparta’ya 110 km, Yeşilova ilçe merkezine 4 km uzaklıkta bulunan Salda’ya, Çardak Havalimanı’ndan ulaşım için özel otobüs bulunuyor. Mesafesi ise ortalama 60 km. 

Bunlara Dikkat

Göl kenarında ağaçlık veya gölge oluşturan herhangi bir alan bulunmadığından ya akşamüstü saatleri tercih edilmeli ya da mutlaka şemsiye götürülmeli. Kumların beyaz rengi sebebiyle de güneş ışınlarının yakıcılığı sarı kumlu plajlara göre biraz daha fazla. 

Salda Gölü Otelleri

Salda Gölü’ne geldiğinizde konaklama yapmak için bir çok kişinin tercihi olan çadır kampını tercih edebilir veya göle uzaklığı ortalama 250-300 metre arasında değişen mesafelerde bulunan bungalov pansiyonlarını tercih edebilirsiniz.

Size uygun tüm seçenekleri görmek için hemen tıklayınız.

otelz.com Hemen rezervasyon yap! Otelleri Göster