- Kültür Tatili
- Bursa Yenişehir Havalimanı
- Tarihi Geziler
- Kültürel Geziler
- Kaplıcalar
- İskender Kebap
- İnegöl Köfte
- Kestane Şekeri
Bursa'da Ne Yapılır?
Bursa'da Görülmesi Gerekenler
Farklı büyüklükte 11 ada bulunan bu eşsiz habitat 1998 yılından beri koruma altına alınan alanlar arasında yer almaktadır.
298 m2 yüz ölçümü ile Türkiye’nin en büyük beşinci gölü olan İznik Gölü birçok aktivite ve gün batımı manzarasıyla sizi bekliyor.
Çok sayıda canlıya ev sahipliği yapan bu orman doğaseverleri ve doğa yürüyüşü tutkunlarını bekliyor.
Nilüfer ilçesinde yer alan bu alanda piknik yapabilir, doğa yürüyüşleri ile ormanın tadını çıkartabilirsiniz.
1998 yılında kurulan ve birinci derece sit alanı ilan edilen bahçede 300 e yakın bitki türü yaşamaktadır. Bilimsel çalışmaların da yürütüldüğü bu alanda ayrılmış alanlarda yürüyüş, spor ve çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz.
1339 Yılında inşa edildiği düşünülen yapı günümüzde halen turistik ürünlerin satıldığı bir cazibe merkezidir.
Uludağ Milli Parkı içerisinde yer alan bu eşsiz teras sizlere 1720 metre yükseklikten Bursa manzarası sunuyor.
1963 yılında yapılan Türkiye’nin ilk teleferiği olma özelliğini taşıyan bu sembol yapı Bursa seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden.
Tarihin İçinde Lezzetli Bir Durak: Bursa
Osmanlı’ya dek Britanya, Roma ve Bizans İmparatorluğu gibi kadim medeniyetlere da ev sahipliği yapmış olan bu eşsiz şehirde, külliyeler, türbeler, camiler, hamamlar ve UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne aday olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi bu zengin tarihin en görkemli örneklerindendir.
İpek Yolu üzerinde yer alması, Osmanlı’nın ve Cumhuriyet’in ilk dokuma sanayisine sahip olması sebebiyle bugün hala tekstil ürünleri ve hammaddesi açısından Türkiye’nin bir numaralı şehridir.
Yemeye Doyamayacağınız Bursa Lezzetleri Sizi Bekliyor
Bursa’nın tüm güzel özelliklerinin yanında eşsiz de bir mutfağı vardır. Osmanlı Dönemi’nin izlerini taşıyan ünlü menüsünde; İskender döneri, inegöl köftesi, kestane şekeri ve Kemal Paşa tatlısı başlarda yer alıyor.
Şeftali ve incir başta olmak üzere birçok mahsul çeşitliliği ile bir tarım şehri olan bu şehir aynı zamanda hamamları ve müzeleri ile de ünlüdür.
Doğal güzellikleri ve şehrin tarih kokan dokusunu; folklör dansları, tiyatrosu, gölge oyunları, edebiyat eserleri, müzik ve diğer sanatlara da halk tarafından verilen değerde görebilirsiniz.
Bursa’da Gezilecek Yerler
Tarihi Çamlı Kafe, Teleferik, Tophane, Eski Aynalı Çarşı, Kapalı Çarşı, Kale Sokak, Arap Şükrü Sokağı, Bursa Botanik Bahçesi, Atatürk Kent Ormanı, Uludağ Milli Parkı ve Kayak Merkezi mutlaka görülmesi gereken yerlerden.
Yine Bursa yakınında kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz Gölyazı, Cumalıkızık Köyü, Mudanya, Tirilye, Saitabat Şelalesi, Suuçtu Şelalesi, Cennet Kanyonu gibi doğal güzellikleri görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz.
Bursa Müzeleri
Tarihi yakından görmek ve o atmosferi yaşamak için müze gezmekten güzeli yoktur. Birçok yönüyle öne çıkan Bursa’yı tarih arşivi olarak nitelesek kesinlikle abartmış olmayız.
Tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu kadim şehirde şu şahane müzelere ulaşabilirsiniz:
Bursa Kent Müzesi, Bursa Arkeoloji Müzesi, Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Hünkar Köşkü Müzesi, Karagöz Müzesi, Osmanlı Evi Müzesi.
Kendinizi Kraliyet Ailesinin Bir Mensubu Gibi Hissedin
2008 Yılında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in Türkiye ziyaretinde Bursa’ya özel bir tur için geldiğini biliyor muydunuz? Siz de O’nun adımlarını takip ederek kendinizi bir günlüğüne de olsa kraliçe gibi hissedebilirsiniz.
Gezinin ilk durağı Tarihi Koza Han oldu ve Kraliçe Elizabeth gezi esnasında ve ipek kumaşlar satın aldı. İkinci durağında ise Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nde ebru sanatçısı Nuray Yıldız’ı izleyerek ebru yapımı hakkında bilgi aldı. Öğlen yemeği için yeniden Koza Han’a dönüldü ve yemekte zeytinyağlı enginar, yaprak sarma, kuzu budu ve tatlı olarak kuşkonmaz grat ikram edildi.
Yemekten sonra Türk el sanatlarının bulunduğu ve geçmişten günümüze moda anlayışını anlatan kıyafet defilesini izledi. Bir sonraki durak ise Şefik Bursalı Sanat Galerisi oldu ve burada Karagöz-Hacivat gösterisini izleyen Kraliçe Elizabeth’in son durağı Yeşil Cami oldu. Burada kendisini karşılayan Prof. Dr. İlber Ortaylı Yeşil Türbe’nin tarihi, yapısı ve uygulanan restorasyonlar hakkında bilgi verdi.
Evet, sizi muhtemelen İlber Ortaylı karşılamayacaktır fakat yine de her yerinden tarih fışkıran bu şehri size anlatacak yetenekli rehberler bulacağınıza şüphemiz yok.
Bursa Otelleri
Şehir merkezinde ve ilçelerinde birbirinden güzel konaklama seçenekleri bulunuyor. Bütçenize en uygun otelleri görmek için hemen tıklayınız.