- Doğa Tatili
- Bursa Yenişehir Havalimanı
- Doğa Yürüyüşleri
- Kültürel Geziler
- Kano
İznik'te Ne Yapılır?
İznik'te Görülmesi Gerekenler
14. YY’da Osmanlı tarafından yapıldığı düşünülen yapı günümüzde ziyarete açık halde bir müzedir.
Şehrin savunması için tiyatorunun bir bölümü feda edilerek surlar örülmüş olsa da kalan kısımları günümüzde hala ziyaret etmeniz mümkün.
15. YY’da inşa edildiği düşünülen ve II. Murat Hamamı olarak da bilinen çifte hamam.
Doğal bir sit alanında yer alan ve birçok hastalığa iyi gelen kaplıcalar her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor
MÖ. 4.YY’da inşa edildiği görüşü hakim olan surlar günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Lefke kapısı şehrin doğusunda yer almaktadır.
298 m2 yüz ölçümü ile Türkiye’nin en büyük beşinci gölü olan İznik Gölü birçok aktivite ve gün batımı manzarasıyla sizi bekliyor.
Mö. 258 Yılında yapıldığı düşünülen tarihi yapı günümüze kadar gelmiştir. Surları üzerinde MÖ. 3.YY’da yapılan bir savaşı anlatan kabartmalar bulunmaktadır.
1388 Yılında I.Murat’ın annesi Nilüfer Hatun anısına inşa edilen yapı 14.YY Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biridir.
Tarihi Dokusunu Kaybetmemiş Bir Şehir
Bursa’da ve İstanbul’da yaşayanların günübirlik tatil adresi olan İznik, Türkiye’nin neresinde olursanız olun ziyarete gelmeye değer bir kent.
Bu Osmanlı kentinde ilk yerleşim MÖ 2500’lü yıllara dek dayanıyor. Tarih boyunca birbirinden farklı pek çok medeniyete ev sahipliği yapması sebebiyle zengin bir kültüre ve tarihi dokuya sahiptir.
İznik Gölü
Yalnızca tarihi değil doğasıyla da insanları büyüleyen İznik’te en meşhur yerlerin başında İznik Gölü geliyor. Gölün efsanesi de gün batımı manzarasından geliyor. Hele ki ekinoks dönemine denk gelirseniz güneşin gölün tam ortasına battığını görebilirsiniz.
Etkileyici bir manzara sunan İznik Gölü’nün keyfini kano kiralayarak unutulmaz bir etkinlikle de çıkarabilirsiniz. Gölün altında bir batık şehir yer alıyor. Zamanında bu şehirden pek çok tarihi eser çıkarılmış ve çıkarılmaya da devam ediyor. Kano turunuzda bu batık şehri görebiliyorsunuz.
İznik’te Gezilecek Yerler
Kentin tarihi zenginliklerinin sergilendiği İznik Müzesinde çini ve seramikten oluşan pek çok eseri, mezar taşlarını, lahitleri görebilirsiniz.
Şehrin sembol yapılarından olan Ayasofya Camii, İstanbul’daki Ayasofya Camii ile aynı kaderi paylaşıyor. Kilise olarak inşa edilen yapı daha sonraları camiye dönüştürülmüş etkileyici bir mimari yapıdır.
Çinisiyle meşhur İznik’te yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise çini atölyelerini gezmek ve bu atölyelere katılmak olacaktır. Çini atölyeleri sokağında kendi çininizi yapabilir, boyayabilir ve ölümsüz bir hatıra olarak İznik’i hatırlayabilirsiniz.
İznik’i dört bir yandan saran İznik Surları kentin önemli sembollerindendir. Britanya Döneminde inşa edilmeye başlanan surların geçmişi MÖ 4. yüzyıla dayanmaktadır. Toplam uzunluğu ise 5 kilometreyi bulmaktadır. Bu kapılardan meşhurları ise İstanbul Kapı ve Lefke Kapı’dır.
İznik Nerededir? Nasıl Gidilir?
Bursa’ya 77 kilometre mesafede yer alan İznik’ Bursa’dan kalkan otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.
İznik Otelleri ve Konaklama Seçenekleri
İznik’te konaklayabileceğiniz birbirinden güzel otel ve pansiyonları incelemek, bütçenize en uygun olanı seçmek için hemen tıklayın.