- Doğa Tatili
- Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı
- Doğa Yürüyüşü
- Çadır Kampı
Maşukiye'de Ne Yapılır?
Maşukiye'de Görülmesi Gerekenler
1200 metre yükseklikte yemyeşil bir plato olan Sultanpınar Yaylası’nın binbir yeşiline hayran kalacaksınız.
Marmara’nın en yüksek bölgelerinden biri olan Çiğdem Yaylası doğanın en güzel örneklerinden biridir.
İirli ufaklı derelere ve farklı zorluklardaki yürüyüş parkurlarına rastlayacağınız Aygır Deresi 15 kilometre uzunluğunda görkemli bir doğal güzelliktir.
Türkiye’nin ilk cam terasında, Sapanca Gölü’nün nefes kesen manzarasına şahit olabilirsiniz.
Baharda şenlikere, kışları ise kış sporlarına ev sahipliği yapan Dikmen Yaylası’nda mutlaka bir tura çıkmalısınız.
Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden olan Kartepe, 42 kilometrelik pisti ve birbirinden eğlenceli aktivite seçenekleri ile kış tatilinizi şenlendirecek.
Bisiklet ve yürüyüş parkurlarıyla meşhur Akyazı, oksijen seviyesiyle baş döndüren bir tatil yaylasıdır.
Ormanın İçinde Tazeleyici Bir Nefes
Çocukluğumuzdaki kartpostalların klasik tarzını gözünüzün önüne getirin. Dağların arasından akan bir dere, sık ve gür ağaçlar, belki bir dağ kulübesi. İşte burası olsa olsa Maşukiye olur.
Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı bir köy olan bu doğa harikası bölge son zamanlarda oldukça popüler hale gelmeye başlamış, şehir yaşantısından kaçıp doğa içinde birbirinden eğlenceli aktiviteler yapabileceğiniz bir köy haline gelmiştir.
Maşukiye’ye neden gelinir derseniz iki kelimeyle özetleriz; yürüyüş ve yemek diyebiliriz. Muhteşem kahvaltı sofralarının ve alabalık restoranlarında yiyeceğiniz balıkların tadı yıllarca damağınızda kalacak.
Günübirlik gezmenin de oldukça keyifli olduğu Maşukiye’nin tamamı kaç günde gezilir derseniz iki gün ayırmanız yeterli olacaktır. Maşukiye’yi gezmek için en güzel mevsim hangisidir diyecek olursanız da işte bu sorunun bir cevabı yok.
Tabiatının dinlendirici sesleri ve sakinleştirici havasıyla dört mevsim gecesi gündüzü ayrı keyiflidir.
Maşukiye’de Gezilecek Yerler
İlk olarak Kartepe’nin zirvelerinden başlayıp Sapanca Gölü’ne dek akan 15 kilometre uzunluğundaki Aygır Deresi’ni öneririz. Derenin etrafında bulunan kısa ve uzun yürüyüş parkurlarında anın tadını çıkarırken sizlere küçüklü büyüklü su pınarları, zaman zaman ise şelaleler eşlik edecek.
Bu yürüyüş ve Maşukiye’nin oksijen seviyesi iştahınızı açtığında ise imdadınıza Aygır Deresi’nin civarındaki restoranlar yetişecek. Yürüyüşünüzü Sapanca Gölü’ne kadar sürdürürseniz burada kano kiralayarak keyifli bir göl gezintisi yapabilirsiniz.
Sapanca Gölü’nden Kartepe’ye tırmanırken karşınıza çıkacak olan Kuzu Yaylası size Sapanca Gölü’nün muhteşem manzarasını hediye ediyor. Kuş cıvıltılarının eşlik ettiği bu yayla ıhlamur, fındık, çam gibi birbirinden güzel ağaçlarla bezeli. Kuzu Yaylası’na çıkıp güzel havasını ciğerlerinize çektiğinizde ömrünüze ömür katılmış gibi hissedeceksiniz.
Maşukiye’de en yaygın aktivitelerden biri ise ATV motorla gezidir. Araba kullanmanıza gerek kalmadan motorlarla birbirinden güzel ve gizli yerleri keyifle keşfedebilirsiniz.
Cam Teras
Türkiye’nin en büyük, Marmara Bölgesi’nin ise ilk cam terası olan Kartepe cam terasından Sapanca Gölü başta olmak üzere tüm dağları ve Kartepe’yi kuşbakışı izleme şansınız var. Dere seslerinin de eşlik etmesiyle seyir anınız daha da keyifli bir hale geliyor.
Maşukiye Nerededir? Nasıl Gidilir?
Maşukiye, Kocaeli ve Sakarya’dan ortalama 40 dakika sürüyor. Bu ilçelerden Maşukiye’ye ulaşım belediye otobüslerle oldukça kolay.
Maşukiye Otelleri
Bir doğa tatilinin tadı şüphesiz otantik konaklama ile çıkar. Maşukiye’de en popüler işletme ise bungalov pansiyonlar. Yalnızca Maşukiye’de değil Kartepe’de veya Sapanca’da da konaklama yapıp köye dönebilirsiniz.
Dilerseniz daha büyük pansiyonlardan, göl evlerinden ve doğa ile iç içe lüks otellerden de faydalanmanız mümkün. Maşukiye konaklama alanında oldukça kapsamlı ve zengin bir köy. Size en uygun Maşukiye otellerini bulmak için hemen tıklayınız.