Damlataş Mağarası
Damlataş Mağarası, taş ocağında çalışan görevlilerin patlattığı bir dinamit sayesinde 1958 yılında tesadüf eseri ortaya çıkmıştır. Günümüzde hem şifa hem de turizm açısından oldukça ilgi görmektedir.
Arkeologların MÖ 15000-10000 yıllarına ait olduğunu belirttiği bu mağaranın girişinde yüksekliği 15 metre olan 50 metre uzunluğunda bir geçit bulunuyor. Bu geçidin sonundaki yuvarlak boşluktan ise mağaranın tabanına geçiliyor.
Damlataş Mağarası’nın en meşhur özelliği ise astım hastalığına çok iyi gelmesidir. Bu mağarada doktor tavsiyesine göre belli sürelerle oturarak faydalanabiliyorsunuz.
Damlataş Mağarası yaz kış 22 dereceyi geçmeyen sıcaklığı ile özellikle bronşit, astım, anfizem hastaları için önerilir. Damlataş Mağarası’nda tıbbi destek cihazları bulunan bir alan da bulunuyor.
Damlataş Mağarası Nerededir? Nasıl Gidilir?
Antalya’nın Alanya ilçesine 4 kilometre mesafede bulunan Damlataş Mağarası’na ilçe merkezinden taksi ile kolaylıkla gidebilirsiniz.
Demre Kaplıcası
Hidrojen, magnezyum, sülfür, klorür içeren Demre Kaplıcası suları mide ve bağırsak rahatsızlıklarına şifa olmaktadır. Özellikle bağırsak parazitleri teşhisiyle kilo alamayan insanlarda içme kürü ile uygulandığında olumlu sonuç elde edilmektedir.
Demre şifalı suları yalnızca bunlarla sınırlı değil, hazım sorunlarını giderdiği de bilinmektedir. İçmelerden akan suyun sıcaklığı 15 derece olduğundan Demre suları termal su kategorisinde değildir.
Demre Kaplıcası Nerededir? Nasıl Gidilir?
Antalya’nın Demre ilçesi sınırları içerisinde yer alan Demre Kaplıcası’na 140 kilometre uzaklıktaki Antalya merkezinden kalkan Demre minibüsleri ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler.
Sarısu İçmesi (Kaplıcası)
Antalya ve çevre ilçeler başta olmak üzere, Sarısu İçmesi her yıl Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce ziyaretçinin akınına uğramaktadır. Roma İmparatorluğu’ndan kalma Sarısu İçmesi, 4000 yıldır topraklarımızda şifa dağıtmaya devam etmekte.
Çamur kaplıcası, havuz ve maden suyu şeklinde faydalanılan bikarbondioksitli bu maden suları; karaciğer, safra kesesi, şeker, mide, bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir. Böbreklerin işlevini düzenlerken idrar çoğaltıcı özelliği de gösterir ve karbondioksit oranı sebebiyle içimi oldukça kolaydır.
16 derecedeki bu su, soğutma işlemi yapılmadan ve katkı maddesine ihtiyaç duyulmadan kolaylıkla içilebilir. Banyo olarak uygulandığında karaciğer, safra kesesi, lumbago, siyatik, kadın hastalıkları, romatizma ve bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir.
Sarısu İçmesi Nerededir? Nasıl Gidilir?
Sarısu İçmesi, Alanya Gazipaşa merkezine 29 km mesafede, Toros Dağları’nın eteklerinde bulunur. Gazipaşa merkezden kalkan Ilıcaköy minibüsleri ile Sarısu Kaplıcası’na ulaşabilirsiniz.
Kaş İçmeleri
Bu şifa dolu kaplıca suyunun içeriğinde bulunan kükürt, sodyum klorür, hidrojen gibi maddeler özellikle cilt hastalıkları ve romatizmaya iyi gelmektedir.
Kaş İçmeleri Nerededir? Nasıl Gidilir?
Antalya’ya 188 km mesafede bulunan Kaş İçmeleri’ne, Antalya’dan kalkan Kaş-Kalkan minibüsleri ile ulaşabilirsiniz.